Göğüs Pompası Ne Kadar Kullanılmalı?
05.06.2023

Göğüs Pompası Ne Kadar Kullanılmalı?

Göğüs Pompası Ne Kadar Kullanılmalı?

Göğüs pompası emziren annelerin süt sağma ve fazla sütü saklama işlemlerini kolaylaştırmada kullandıkları destekleyici ürünlerdir. Bu yazımızda göğüs pompasının ne sıklıkta ve ne kadar kullanılması gerektiği konusunda bilgiler paylaşacağız.

 

Göğüs Pompası Ne Zaman Kullanılmalı?

Bebeğinizi hem emziriyor hem göğüs pompası kullanıyorsanız, sabah bebeğinizi emzirmeden en az bir saat önce sağım yapmak, bebeğinize emzirme zamanına kadar yeteri miktarda sütün birikmesini sağlayacaktır. Göğüs pompasını bebeğinizi emzirdikten sonra kullanacaksanız, emzirdikten sonra 30-60 dakika beklemeniz iyi olabilir. Günlük anne süt miktarı genellikle akşama doğru yavaş yavaş azalma göstermektedir. Bu nedenle çoğunlukla sabah saatlerinde daha yoğun süt elde edebilirsiniz. Fakat anne sütünün miktarı birçok değişkene bağlı olduğundan, her anne farklı miktarda süt üretebilir.

 

Göğüs Pompası Ne Sıklıkla Kullanılmalı?

Göğüs pompasının ne kadar kullanılması gerektiği, bebeğinizin kaç aylık olduğu, ne kadar süt sağmak istediğiniz, son emzirme veya sağımdan bu yana geçen süre gibi faktörlere bağlı olarak değişir.

Sağlıklı bir anne günde ortalama 600-1035 ml süt üretmektedir. Bebeğinizi emzirmiyor, sadece göğüs pompası kullanıyorsanız, 24 saat içinde 8-10 kez arası sağım yapmanız tavsiye edilir. Fakat her anne ve bebek farklıdır. Göğüs pompası kullanma sürenizi, ikiniz için en doğru olana göre planlayabilirsiniz.

Sağlıklı bir süt sağım işlemi gerçekleştirmek için kaliteli bir elektronik göğüs pompası edinmek son derece önemlidir. Mamajoo elektronik göğüs pompaları kaliteli ve anne bebek dostu ham maddelerden üretilmektedir.

İhtiyacınıza uygun Mamajoo göğüs pompası çeşitlerini şimdi inceleyebilirsiniz!

 

Göğüs Pompası Kullanmayı Ne Zaman Bırakmalıyım?

Göğüs pompasını, bebeğinizi emzirmeyi sürdürmeyi seçtiğiniz zamana kadar kullanabilirsiniz. Göğüs pompasını bırakmayı tercih ettiğinizde ise bunun en güvenli ve en rahat yolu kademeli olarak azaltmaktır. Göğüs pompasından ayrılmak için öncelikle günlük süt sağım sayınızı bir kez azaltın ve vücudunuzun buna uyum sağlayabilmesi için 2-3 gün bu şekilde tekrarlayın. Daha sonra bir başka süt sağım seansını daha bırakın fakat bunu yaparken günün ilk ve son süt pompalama işlemini devam ettirin. Kestiğiniz süt sağım seansınızın ilk ve son sağımlarınız dışındaki ara saatlerden birinde olmasına özen gösterin. Böylece vücudunuz bu yeni sürece daha kolay alışacaktır. Göğüs pompası kullanımını keserken göğüslerinizin dolu olduğunu hissederseniz, kendinizi rahat hissettirecek kadar uzun süre süt sağmayı ihmal etmeyin. Göğüslerinizin çok dolu kalması sizi ağrı ve enfeksiyon riskine sokabilir


Blog Son Eklenenler
Yenidoğanlar İçin İdeal Uyku Ortamı Nasıl Oluşturulur?
25.02.2025
Bebeklerin sağlıklı gelişimi için uyku, beslenme kadar önemlidir. Yenidoğan bebeklerin huzurlu bir uyku uyuması, fiziksel ve zihinsel gelişimleri açısından kritik bir rol oynar.  Detaylar yazımızın devamında..
Yenidoğan Sarılığı Nedir? Bebeklerde Sarılık Belirtileri
25.02.2025
Yenidoğan sarılığı, bebeklerin ciltlerinde ve göz aklarında sarımsı bir renk değişimi ile kendini gösteren yaygın bir durumdur. Doğumdan sonraki ilk birkaç gün içinde ortaya çıkar ve genellikle 2-3 hafta içinde kendiliğinden düzelir. Detaylar yazımızın devamında..
Doğum Planı Nedir ve Nasıl Hazırlanır?
25.02.2025
Doğum planı, anne adaylarının doğum sürecini daha bilinçli ve kontrollü bir şekilde yönetmelerine yardımcı olur. Bu plan, doğumun nasıl gerçekleşmesi gerektiği, hangi yöntemlerin tercih edildiği hakkında bilgiler için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Mamajoo Emzirme Ürünleri Hayatı Nasıl Kolaylaştırır?
25.02.2025
Bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için emzirme süreci büyük önem taşır ve bu süreç her anne için aynı derecede kolay olmayabilir. Detaylar yazının devamında..
Emzirme Sürecinde Annelerin En Çok Sorduğu Sorular ve Yanıtları
10.01.2025
Emzirme sürecinde annelerin en çok sorduğu sorular ve yanıtları her anne tarafından merak edilir.  Detaylar yazımızın devamında...
Bebeklerde Tamamlayıcı Beslenme Nedir?
10.01.2025
Bebeklerde tamamlayıcı beslenme, ilk 6 ay anne sütünün ardından katı veya yarı katı beslenme sürecine geçildiği dönemi tanımlar. Detaylar yazımızın devamında...
Bebeklerde Doğru Tırnak Kesimi Nasıl Yapılmalı?
10.01.2025
Bebeklerde doğru tırnak kesimi oldukça zor olabilir. Bu durumda bebeğin dikkatini dağıtarak tırnak kesilebilir. Tek başınıza bebeğin tırnaklarını kesmekte zorlanabilirsiniz. Detaylar yazımızın devamında...
Bebekler ve Evcil Hayvanlar Birlikte Güvenle Büyüyebilir mi?
10.01.2025
Bebekler ve evcil hayvanlar birlikte güvenle büyüyebilir. Bu noktada bilinmesi gereken önemli hususlar vardır. Detaylar yazımızın devamında...
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.