Ek Gıdaya Geçiş İçin En Erken Ve En Geç Zamanlar Nelerdir?
28.06.2022

Ek Gıdaya Geçiş İçin En Erken Ve En Geç Zamanlar Nelerdir?

Ek Gıdaya Geçiş İçin En Erken Ve En Geç Zamanlar Nelerdir?

Anne sütü, ilk 6 ay boyunca bebeklerin tüm besin gereksinimlerini karşılayabilecek yapıya sahip. Bu nedenle tüm uzmanların önerisi ilk 6 ay bebeğe sadece anne sütü verme yönünde. Bebeğin sindirim sistemi, ilk 6 ay boyunca sadece anne sütünü sindirebilecek özelliğe sahip olmakla birlikte, 6 ayın sonunda farklı gıdaları sindirebilecek gelişimi gösteriyor.

Peki, sütü az gelen anneler ne yapmalı? 6 ay bittikten sonra bebeklere hangi ek gıdalar verilmeli? Ek gıdaya geçiş için en erken ve en geç zamanlar nelerdir?

Yazımızın devamında tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

 

Ek Gıdaya Ne Zaman Geçilmeli

 

Ek Gıdaya Ne Zaman Geçilmeli?

Annelerin, bebeklerinin doğumundan itibaren en çok endişe duyduğu noktaların başında onların yeteri kadar beslenememesi geliyor. İlk 6 ay acaba sütüm yetmiyor mu diye düşünen anneler, zaman geçtikçe bebeklerine ne zaman ek gıda vermesi gerektiğini düşünüyor.

Anneler günde ortalama 750 – 900 cc arasında süt verir ve ilk 6 ay bu miktar bebeğin besin ihtiyacını rahatlıkla karşılar. 6.aydan itibaren bebeğiniz bu miktardan fazlasına ihtiyaç hissedecektir.

Ek gıdaya geçiş için en ideal dönemi doktorunuzla birlikte kararlaştırabilirsiniz. Ancak genel kanı, 6. Ay şeklindedir. Bu dönemden önce ek gıdaya geçiş bebeğinizin sindirim sistemini yorabilirken, geç başlamak ise gelişimini olumsuz etkileyebilir.

Bebek suluk modelleri için en doğru adres Mamajoo! Mamajoo Kaşık & Çatal Seti & Saklama Kutulu Ortodontik Emzik İnek Desenli 12 Ay

 

Ek Gıdada En Doğru Besin Seçimi

Bebeklerde ek gıdaya geçişin doğru zamanı kadar, bebeklere nelerin yedirilmesi gerektiğine karar vermek de son derece önemli. 6.aydan sonra bebeğin en önemli öğünü kahvaltıdır. Bu beslenme planını bebeğinizin bünyesini tanıyan doktorunuzla kararlaştırabilirsiniz.

Tuzsuz lor peyniri, muz ve yumurta bebekler için besleyici gıdalar arasında öne çıkıyor. Ancak bu noktada yumurta beyazının alerjen olma ihtimaline karşı, 1 yaşına kadar beklemeniz önerilir.

 

 

Mamajoo Kulplu Eğitici Bardak 160 ml & Saklama Kutulu İkili Emzik / Powder Pink

Bebekler İçin Beslenme Aksesuarları

Bebekler için gıda kadar, bu besinleri sunacağınız eğitici bardak, kap, kaşık ve çatallar da özenle seçilmeli.

Mamajoo çatal kaşık seti çeşitleri ve eğitici bardak seçenekleri gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz seçenekler arasında yer alıyor.

İlk kullanımdan önce ve her kullanım sonrasında bu ürünlerin hijyenine özen göstererek, bebeğiniz için keyifli ve sağlıklı bir beslenme serüveni başlatabilirsiniz.

 

 

,

Blog Son Eklenenler
Yenidoğanlar İçin İdeal Uyku Ortamı Nasıl Oluşturulur?
25.02.2025
Bebeklerin sağlıklı gelişimi için uyku, beslenme kadar önemlidir. Yenidoğan bebeklerin huzurlu bir uyku uyuması, fiziksel ve zihinsel gelişimleri açısından kritik bir rol oynar.  Detaylar yazımızın devamında..
Yenidoğan Sarılığı Nedir? Bebeklerde Sarılık Belirtileri
25.02.2025
Yenidoğan sarılığı, bebeklerin ciltlerinde ve göz aklarında sarımsı bir renk değişimi ile kendini gösteren yaygın bir durumdur. Doğumdan sonraki ilk birkaç gün içinde ortaya çıkar ve genellikle 2-3 hafta içinde kendiliğinden düzelir. Detaylar yazımızın devamında..
Doğum Planı Nedir ve Nasıl Hazırlanır?
25.02.2025
Doğum planı, anne adaylarının doğum sürecini daha bilinçli ve kontrollü bir şekilde yönetmelerine yardımcı olur. Bu plan, doğumun nasıl gerçekleşmesi gerektiği, hangi yöntemlerin tercih edildiği hakkında bilgiler için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Mamajoo Emzirme Ürünleri Hayatı Nasıl Kolaylaştırır?
25.02.2025
Bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için emzirme süreci büyük önem taşır ve bu süreç her anne için aynı derecede kolay olmayabilir. Detaylar yazının devamında..
Emzirme Sürecinde Annelerin En Çok Sorduğu Sorular ve Yanıtları
10.01.2025
Emzirme sürecinde annelerin en çok sorduğu sorular ve yanıtları her anne tarafından merak edilir.  Detaylar yazımızın devamında...
Bebeklerde Tamamlayıcı Beslenme Nedir?
10.01.2025
Bebeklerde tamamlayıcı beslenme, ilk 6 ay anne sütünün ardından katı veya yarı katı beslenme sürecine geçildiği dönemi tanımlar. Detaylar yazımızın devamında...
Bebeklerde Doğru Tırnak Kesimi Nasıl Yapılmalı?
10.01.2025
Bebeklerde doğru tırnak kesimi oldukça zor olabilir. Bu durumda bebeğin dikkatini dağıtarak tırnak kesilebilir. Tek başınıza bebeğin tırnaklarını kesmekte zorlanabilirsiniz. Detaylar yazımızın devamında...
Bebekler ve Evcil Hayvanlar Birlikte Güvenle Büyüyebilir mi?
10.01.2025
Bebekler ve evcil hayvanlar birlikte güvenle büyüyebilir. Bu noktada bilinmesi gereken önemli hususlar vardır. Detaylar yazımızın devamında...
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.