Bebeklerde Diş Kaşıntısı Nasıl Anlaşılır?
05.06.2023

Bebeklerde Diş Kaşıntısı Nasıl Anlaşılır?

Bebeklerde Diş Kaşıntısı Nasıl Anlaşılır?

Bebeğiniz büyürken birçok farklı gelişim sürecinden geçer. Bebeğinizin gelişim sürecinde önemli yer tutan dönemlerden biri, diş çıkarmaya başladığı zamanlardır. Bebekler bu dönemde anne ve babalara diş çıkardığının sinyallerini veren bazı davranışlar sergiler. Bu yazımızda bu sinyallerin neler olabileceği konusundaki görüşlerimizi paylaşacağız.

 

Bebekler Ne Zaman Diş Çıkarmaya Başlar?

Bebekler ilk dişlerini ortalama 4 ila 7 ay arasında çıkarmaya başlar. Fakat bebeğiniz bu ay aralıklarında diş çıkarmaya başlamadıysa endişelenmeyin. Çünkü her bebek birbirinden farklıdır ve diş çıkarma zamanlaması tüm bebeklerde farklılık gösterebilir. Bebekler genellikle ilk olarak üst veya alt ön dişlerini çıkartırlar. Sonrasında ise azı dişleri ve ardından köpek dişleri çıkmaya başlar. Bu dönemlerde bebeğinizin diş etleri kaşıntı, ağrı, sızı gibi belirtilerle bebeğinizde rahatsızlık duygusuna neden olabilir.

 

Bebeklerde Diş Kaşıntısı Nasıl Anlaşılır?

Diş çıkaran bebeğiniz diş kaşıntısıyla ve onun beraberinde getirdiği sızı ve ağrıyla karşılaşır. Ve bu dönemde normalden farklı bazı davranışlar sergileyebilir. Bebeğinizin diş kaşıntısı yaşadığını gösteren en belirgin özellikler arasında tükürük ve salya akıntısı, ellerini, parmaklarını ve eline geçirdiği cisimleri ağzına götürme isteği sayılabilir.

 

Bebeklerde Diş Kaşıntısı Nasıl Giderilir?

Bebeğinizin diş kaşıntısı yaşadığını fark ettiğinizde ona emmesi ve dişlerini kaşıması için hafif dondurulmuş meyve ve sebzeler verebilir veya parmaklarınızla diş etlerine hafif baskılar uygulayarak masaj yapabilirsiniz. Bebeğiniz için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri ise bebeğinizin diş kaşıntısını gidermesine yardımcı olacak farklı renk ve şekillerdeki diş kaşıyıcılardır. Diş kaşıyıcıları bebeğinizin diş etlerindeki kaşıntı ve rahatsızlık hissini gidermeye yardımcı olur. Bebeğiniz için satın alacağınız diş kaşıyıcıların onun sağlığına zarar vermeyecek hammaddelerden üretilmiş olması son derece önemlidir. Mamajoo diş kaşıyıcıları BPA ve fitalat içermeyen kaliteli maddelerden üretilmektedir.

Siz de mamajoo diş kaşıyıcılarından satın alarak bebeğinizin diş çıkarma sürecinde ona ihtiyaç duyduğu desteği sağlayabilirsiniz, hemen tıklayın!

Diş çıkarma döneminde bebeğinizde normalde olduğundan daha fazla huysuzluk ve huzursuzluk ağlama hali gözlemleyebilirsiniz. Yine bebeğinizde gözlemleyebileceğiniz durumlardan biri bebeğinizdeki iştah değişikliği olabilir. Bebeğiniz diş kaşıntısı ve ağrısı sebebiyle her zaman olduğundan daha az yemek yiyebilir. Fafif ateş de bebeğinizde gözlemleyebileceğiniz değişikliklerdendir. Diş çıkarma bebeğinizde hafif ateş belirtisi gösterebilir. Fakat ateş 38,5 derecenin üstüne çıkarsa doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.

 

 

Blog Son Eklenenler
Yenidoğanlar İçin İdeal Uyku Ortamı Nasıl Oluşturulur?
25.02.2025
Bebeklerin sağlıklı gelişimi için uyku, beslenme kadar önemlidir. Yenidoğan bebeklerin huzurlu bir uyku uyuması, fiziksel ve zihinsel gelişimleri açısından kritik bir rol oynar.  Detaylar yazımızın devamında..
Yenidoğan Sarılığı Nedir? Bebeklerde Sarılık Belirtileri
25.02.2025
Yenidoğan sarılığı, bebeklerin ciltlerinde ve göz aklarında sarımsı bir renk değişimi ile kendini gösteren yaygın bir durumdur. Doğumdan sonraki ilk birkaç gün içinde ortaya çıkar ve genellikle 2-3 hafta içinde kendiliğinden düzelir. Detaylar yazımızın devamında..
Doğum Planı Nedir ve Nasıl Hazırlanır?
25.02.2025
Doğum planı, anne adaylarının doğum sürecini daha bilinçli ve kontrollü bir şekilde yönetmelerine yardımcı olur. Bu plan, doğumun nasıl gerçekleşmesi gerektiği, hangi yöntemlerin tercih edildiği hakkında bilgiler için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Mamajoo Emzirme Ürünleri Hayatı Nasıl Kolaylaştırır?
25.02.2025
Bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için emzirme süreci büyük önem taşır ve bu süreç her anne için aynı derecede kolay olmayabilir. Detaylar yazının devamında..
Emzirme Sürecinde Annelerin En Çok Sorduğu Sorular ve Yanıtları
10.01.2025
Emzirme sürecinde annelerin en çok sorduğu sorular ve yanıtları her anne tarafından merak edilir.  Detaylar yazımızın devamında...
Bebeklerde Tamamlayıcı Beslenme Nedir?
10.01.2025
Bebeklerde tamamlayıcı beslenme, ilk 6 ay anne sütünün ardından katı veya yarı katı beslenme sürecine geçildiği dönemi tanımlar. Detaylar yazımızın devamında...
Bebeklerde Doğru Tırnak Kesimi Nasıl Yapılmalı?
10.01.2025
Bebeklerde doğru tırnak kesimi oldukça zor olabilir. Bu durumda bebeğin dikkatini dağıtarak tırnak kesilebilir. Tek başınıza bebeğin tırnaklarını kesmekte zorlanabilirsiniz. Detaylar yazımızın devamında...
Bebekler ve Evcil Hayvanlar Birlikte Güvenle Büyüyebilir mi?
10.01.2025
Bebekler ve evcil hayvanlar birlikte güvenle büyüyebilir. Bu noktada bilinmesi gereken önemli hususlar vardır. Detaylar yazımızın devamında...
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.