Bebekler En Erken Kaç Aylıkken Diş Çıkarır?
25.04.2022

Bebekler En Erken Kaç Aylıkken Diş Çıkarır?

Bebekler En Erken Kaç Aylıkken Diş Çıkarır?

Bebeklerde diş çıkarma, genellikle zorlu geçebilen ve ebeveynler tarafından heyecanla beklenen durumlardan biridir. Birincil dişler yani en bilinen adıyla süt dişleri, bebeklerde çene yapısı içinde bulunur. Genellikle 6.ay ile 1.yaş arasında çıkmaya başlar. Birçok çocukta 20 adettir. Süt dişlerinin çıkması 3 yaşına kadar tamamlanır ve çocuğunuz 6 -7 yaşına gelene kadar süt dişleri kalır.

Bazı durumlarda bebeklerin dişleri daha erken ya da geç çıkmaya başlayabilir. Bebekler en erken kaç aylıkken dış çıkarır? Bu zorlu dönemi en rahat nasıl geçirebilirim? Diyorsanız, bu yazımız tam size göre!

 

Bebeklerde Diş Çıkarma Dönemi

Bebeklerde Diş Çıkarma Dönemi

Bebeklerin dünyaya gelişinden 3 ay sonra ağızla keşfetme dönemi başlar. Bu aydan itibaren bebeğinizin ellerini sık sık ağzına soktuğunu, tutabildiği nesneleri ağzına götürme eğilimi gösterdiğini ve tükürük salgısının arttığını görebilirsiniz.

Bu durum yaşanmaya başladığında ebeveynler, bebeklerinin dişlerinin daha erken çıkacağından endişelenebilir. Ancak genellikle dişler 6.ayda çıkmaya başlar. 6.aydan itibaren, her 6 ayda ortalama 4 diş çıkararak bebeğiniz diş çıkarma dönemini 3 yaşında tamamlar. 

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir?

Diş çıkarma dönemi bebekten bebeğe değişirken, diş çıkarma belirtileri de aynı şekilde farklı olabilir. Diş çıkarma döneminin en belirgin özelliği bebeklerde damakların kaşınması ve huysuzluktur. Bu dönemde onu rahatlatmak için Mamajoo yumuşak diş kaşıyıcı seçeneklerini tercih edebilirsiniz.

Bebeklerde diş çıkarma belirtileri: uykusuzluk, kilo alımının yavaş olması ya da kilo kaybı, tükürükte artış, kabızlık ya da ishal, ateş, kulaklarda ağrı ya da kaşınma, iştahsızlık ve ağız çevresi döküntüleri görülebilir. Bu belirtiler başka nedenlerle de görülebileceği için, endişelenmeniz durumunda bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Bebeklerin Diş Çıkarma Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş çıkarma, bebeklerin gelişimindeki olağan durumlardan biri olup, genellikle yukarıda listelediğimiz belirtilerin görülmesi son derece normaldir. Ancak her ne kadar normal olsa da bu dönemde bebeğin acı çekiyor olması anneleri son derece üzer. Bebeğinizin bu dönemi rahat geçirebilmesi için diş kaşıyıcılardan yararlanabilir, hekimler tarafından reçete edilecek ve diş etlerine uygulanabilecek ağrı ve kaşıntıyı hafifletici ürünleri kullanabilirsiniz.

 

Blog Son Eklenenler
Yenidoğanlar İçin İdeal Uyku Ortamı Nasıl Oluşturulur?
25.02.2025
Bebeklerin sağlıklı gelişimi için uyku, beslenme kadar önemlidir. Yenidoğan bebeklerin huzurlu bir uyku uyuması, fiziksel ve zihinsel gelişimleri açısından kritik bir rol oynar.  Detaylar yazımızın devamında..
Yenidoğan Sarılığı Nedir? Bebeklerde Sarılık Belirtileri
25.02.2025
Yenidoğan sarılığı, bebeklerin ciltlerinde ve göz aklarında sarımsı bir renk değişimi ile kendini gösteren yaygın bir durumdur. Doğumdan sonraki ilk birkaç gün içinde ortaya çıkar ve genellikle 2-3 hafta içinde kendiliğinden düzelir. Detaylar yazımızın devamında..
Doğum Planı Nedir ve Nasıl Hazırlanır?
25.02.2025
Doğum planı, anne adaylarının doğum sürecini daha bilinçli ve kontrollü bir şekilde yönetmelerine yardımcı olur. Bu plan, doğumun nasıl gerçekleşmesi gerektiği, hangi yöntemlerin tercih edildiği hakkında bilgiler için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Mamajoo Emzirme Ürünleri Hayatı Nasıl Kolaylaştırır?
25.02.2025
Bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için emzirme süreci büyük önem taşır ve bu süreç her anne için aynı derecede kolay olmayabilir. Detaylar yazının devamında..
Emzirme Sürecinde Annelerin En Çok Sorduğu Sorular ve Yanıtları
10.01.2025
Emzirme sürecinde annelerin en çok sorduğu sorular ve yanıtları her anne tarafından merak edilir.  Detaylar yazımızın devamında...
Bebeklerde Tamamlayıcı Beslenme Nedir?
10.01.2025
Bebeklerde tamamlayıcı beslenme, ilk 6 ay anne sütünün ardından katı veya yarı katı beslenme sürecine geçildiği dönemi tanımlar. Detaylar yazımızın devamında...
Bebeklerde Doğru Tırnak Kesimi Nasıl Yapılmalı?
10.01.2025
Bebeklerde doğru tırnak kesimi oldukça zor olabilir. Bu durumda bebeğin dikkatini dağıtarak tırnak kesilebilir. Tek başınıza bebeğin tırnaklarını kesmekte zorlanabilirsiniz. Detaylar yazımızın devamında...
Bebekler ve Evcil Hayvanlar Birlikte Güvenle Büyüyebilir mi?
10.01.2025
Bebekler ve evcil hayvanlar birlikte güvenle büyüyebilir. Bu noktada bilinmesi gereken önemli hususlar vardır. Detaylar yazımızın devamında...
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.