Anne Sütü Nasıl Artar? Süt Arttıran Besinler Nelerdir?
29.09.2023

Anne Sütü Nasıl Artar? Süt Arttıran Besinler Nelerdir?

Anne Sütü Nasıl Artar?

İlk kez doğum yapan ya da yeteri kadar süt üretemeyen annelerin aklındaki tek soru, Anne sütü nasıl artar? Bu soru tüm anneler için önemlidir. Doğum sonrasında ilk günlerde veya haftalarda süt miktarının arttırılması gerekebilir. Bunun için çeşitli öneriler vardır. Ancak ilk olarak annenin stres ve kaygı altında olmaması gerekir. Bununla birlikte düzenli ve sağlıklı beslenme ile süt artışı sağlanabilir. Ayrıca ek takviyelerle de anne sütü arttırılabilir.

Süt Arttıran Besinler Nelerdir?

Anne sütünü arttıran besinler arasında yeşil yapraklı sebzeler yer alır. Ispanak, ısırgan otu, dereotu, marul, semiz otu, roka, fesleğen ve maydanoz gibi sebzeler anne sütünü arttıran hormonların salgılanmasını destekler. Yulaf, susam, çörek otu tohumu ve tahin gibi gıdalar da süt arttırıcı etkilere sahiptir. Anne sütünü arttıran yiyecekler annenin stresini de azaltır. Bu nedenle anne ve bebek sağlığı için doğru beslenme çokça önemlidir. Anneler süt arttırmak için kuruyemiş ve kayısı gibi besinleri de tüketebilirler. Emzirme döneminde stresi azaltmak için rezene, ısırgan, zencefil, papatya gibi bitki çaylarını tüketebilirler. Bu çaylar aynı zamanda anne sütünü de arttırır. Ancak emzirme döneminde bitki çayı tüketmeden önce doktorunuza danışabilirsiniz.

Emziren Anneler Ne Yememeli?

Süt yapan yiyeceklerin yanı sıra emziren annelerin tüketmemesi gereken yiyecek ve içecekler de vardır. Bunlar arasında acılı baharatlar, çiğ balık ve pişmemiş ürünler, alkol ve nikotin tüketimi gibi vücut sağlığını da olumsuz etkileyen yiyecek ve içeceklerdir. Anneler kendi sağlıklarını koruyarak bebekleri için gereken süt yapan yiyecekler tüketmeli. Emziren anneler bu gıdaları tüketmeden önce süt kabı yardımıyla bebekleri için sütü dondurucuda saklayabilir ve ihtiyaç anında kullanabilir. Süt kapları çalışan anneler için de pratik bir çözümdür. Bebek bakıcısı anne sütünü gerekli koşullarda ısıtarak bebeği besleyebilir. Bu sayede de bebek beslenme rutini korunmuş olur. 

Anne Sütü Saklama Koşulları

Anne sütü uygun koşullar sağlandığında uzun süre kullanılabilir. Ancak saklama kabının steril olması son derece önemlidir. Süt saklama kabı kullanılmadan önce temizlenmeli ve iyi bir şekilde kurulanmalıdır. Anne sütü saklama koşulları arasında derin dondurucuda -18 santigrat derece veya daha düşük sıcaklıklarda saklanabilir. Süt saklama kabı sayesinde 6- 12 ay dondurucuda muhafaza edilebilir. Dondurucudan çıkarılan anne sütü mikrodalgada ısıtılmamalıdır. Anne sütünü ısıtmak için özel süt ısıtıcısı veya su kullanılabilir.

Blog Son Eklenenler
Yenidoğanlar İçin İdeal Uyku Ortamı Nasıl Oluşturulur?
25.02.2025
Bebeklerin sağlıklı gelişimi için uyku, beslenme kadar önemlidir. Yenidoğan bebeklerin huzurlu bir uyku uyuması, fiziksel ve zihinsel gelişimleri açısından kritik bir rol oynar.  Detaylar yazımızın devamında..
Yenidoğan Sarılığı Nedir? Bebeklerde Sarılık Belirtileri
25.02.2025
Yenidoğan sarılığı, bebeklerin ciltlerinde ve göz aklarında sarımsı bir renk değişimi ile kendini gösteren yaygın bir durumdur. Doğumdan sonraki ilk birkaç gün içinde ortaya çıkar ve genellikle 2-3 hafta içinde kendiliğinden düzelir. Detaylar yazımızın devamında..
Doğum Planı Nedir ve Nasıl Hazırlanır?
25.02.2025
Doğum planı, anne adaylarının doğum sürecini daha bilinçli ve kontrollü bir şekilde yönetmelerine yardımcı olur. Bu plan, doğumun nasıl gerçekleşmesi gerektiği, hangi yöntemlerin tercih edildiği hakkında bilgiler için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Mamajoo Emzirme Ürünleri Hayatı Nasıl Kolaylaştırır?
25.02.2025
Bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için emzirme süreci büyük önem taşır ve bu süreç her anne için aynı derecede kolay olmayabilir. Detaylar yazının devamında..
Emzirme Sürecinde Annelerin En Çok Sorduğu Sorular ve Yanıtları
10.01.2025
Emzirme sürecinde annelerin en çok sorduğu sorular ve yanıtları her anne tarafından merak edilir.  Detaylar yazımızın devamında...
Bebeklerde Tamamlayıcı Beslenme Nedir?
10.01.2025
Bebeklerde tamamlayıcı beslenme, ilk 6 ay anne sütünün ardından katı veya yarı katı beslenme sürecine geçildiği dönemi tanımlar. Detaylar yazımızın devamında...
Bebeklerde Doğru Tırnak Kesimi Nasıl Yapılmalı?
10.01.2025
Bebeklerde doğru tırnak kesimi oldukça zor olabilir. Bu durumda bebeğin dikkatini dağıtarak tırnak kesilebilir. Tek başınıza bebeğin tırnaklarını kesmekte zorlanabilirsiniz. Detaylar yazımızın devamında...
Bebekler ve Evcil Hayvanlar Birlikte Güvenle Büyüyebilir mi?
10.01.2025
Bebekler ve evcil hayvanlar birlikte güvenle büyüyebilir. Bu noktada bilinmesi gereken önemli hususlar vardır. Detaylar yazımızın devamında...
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.