Anne Sütü Isıtıldıktan Sonra Kaç Saat İçinde Tüketilmeli?
28.06.2022

Anne Sütü Isıtıldıktan Sonra Kaç Saat İçinde Tüketilmeli?

Anne Sütü Isıtıldıktan Sonra Kaç Saat İçinde Tüketilmeli?

Çalışan anneler başta olmak üzere bebeğinden bir süre ayrı kalması gereken annelerin en sık başvurduğu yöntemlerin başında süt sağma işlemi geliyor. Sağma işlemi bebeklerinden uzak kalan annelerin yanı sıra, sütü fazla gelen annelerin de tercihleri arasında yer alıyor.

Sağma işlemi sonrasında ise süt poşetlerinde muhafaza etmek gerekiyor. Buzdolabında, buzlukta ve derin dondurucuda güvenle muhafaza edilen anne sütü ısıtıldıktan sonra kaç saat içinde tüketilmeli? Anne sütü nasıl korunur?

Süt sağma işlemi sonrasında tüm merak edilenlere sizin için hazırladığımız yazımızdan ulaşabilirsiniz.

 

Anne Sütü Nasıl Saklanmalı

 

Anne Sütü Nasıl Saklanmalı?

Gelişen teknoloji ile günümüzde anneler çalışma hayatlarına geri dönmeden aylar öncesinde bile süt saklama işlemine başlayabiliyor. Bu işlem için elektrikli ve manuel süt pompaları mevcut. Süt sağma işlemi sonrasında ise bu mucizevi sıvının hem tazeliğini hem de besin değerini kaybetmemesi son derece önemli.

Süt saklama poşetleri ve steril süt saklama kavanozları bu noktada size yardımcı olur. Sağma işlemi sonrasında saklama poşetine sütü aktardıktan sonra, günün tarihini atmanız, daha sonra sütü kullanırken, tarihinin geçmemesi açısından son derece önemlidir.

Sağılan sütler buzdolabı kapağında 24 saat, oda ısısında ( çok sıcak günler hariç ) 1 saat, derin dondurucuda ise 6 ay boyunca tazeliğini ve besin değerini koruyor.

Mamajoo 4'lü Anne Sütü Saklama Kabı & Biberon Emziği Seti / No.1 0 Ay

 

 

Donmuş Anne Sütü Nasıl Çözdürülür?

Donmuş anne sütünü çözdürürken, direkt ısıya maruz bırakmak hem sütün besin değerini kaybetmesine neden olabilir hem de süt bozulabilir. Bu nedenle dondurduğunuz sütleri çözdürürken benmari usulünü tercih edebilirsiniz.

Sıcak su koyduğunuz kasenin içerisine süt poşetini bırakarak yavaşça çözülmesini sağlamalısınız. Eğer süt üstünde kaymak birikirse hafifçe karıştırmanız yeterli olur.

Anne sütünü çözdürdükten sonra tekrar dondurmamalısınız.

 

Anne Sütü Saklama Kapları

Anne sütü saklama poşetleri ve kapları satın alırken, BPA içermeyen ürünleri tercih etmelisiniz. 5 geri dönüşüm rakamına sahip, ya da kabın altında PP harfleri ile belirtilen ürünleri kullanabilirsiniz.

Anne ve bebek ürünleri ile öne çıkan Mamajoo markasının anne sütü saklama poşetlerini inceleyerek, bebeğiniz için uygun bir tercih yapabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
Yenidoğanlar İçin İdeal Uyku Ortamı Nasıl Oluşturulur?
25.02.2025
Bebeklerin sağlıklı gelişimi için uyku, beslenme kadar önemlidir. Yenidoğan bebeklerin huzurlu bir uyku uyuması, fiziksel ve zihinsel gelişimleri açısından kritik bir rol oynar.  Detaylar yazımızın devamında..
Yenidoğan Sarılığı Nedir? Bebeklerde Sarılık Belirtileri
25.02.2025
Yenidoğan sarılığı, bebeklerin ciltlerinde ve göz aklarında sarımsı bir renk değişimi ile kendini gösteren yaygın bir durumdur. Doğumdan sonraki ilk birkaç gün içinde ortaya çıkar ve genellikle 2-3 hafta içinde kendiliğinden düzelir. Detaylar yazımızın devamında..
Doğum Planı Nedir ve Nasıl Hazırlanır?
25.02.2025
Doğum planı, anne adaylarının doğum sürecini daha bilinçli ve kontrollü bir şekilde yönetmelerine yardımcı olur. Bu plan, doğumun nasıl gerçekleşmesi gerektiği, hangi yöntemlerin tercih edildiği hakkında bilgiler için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Mamajoo Emzirme Ürünleri Hayatı Nasıl Kolaylaştırır?
25.02.2025
Bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için emzirme süreci büyük önem taşır ve bu süreç her anne için aynı derecede kolay olmayabilir. Detaylar yazının devamında..
Emzirme Sürecinde Annelerin En Çok Sorduğu Sorular ve Yanıtları
10.01.2025
Emzirme sürecinde annelerin en çok sorduğu sorular ve yanıtları her anne tarafından merak edilir.  Detaylar yazımızın devamında...
Bebeklerde Tamamlayıcı Beslenme Nedir?
10.01.2025
Bebeklerde tamamlayıcı beslenme, ilk 6 ay anne sütünün ardından katı veya yarı katı beslenme sürecine geçildiği dönemi tanımlar. Detaylar yazımızın devamında...
Bebeklerde Doğru Tırnak Kesimi Nasıl Yapılmalı?
10.01.2025
Bebeklerde doğru tırnak kesimi oldukça zor olabilir. Bu durumda bebeğin dikkatini dağıtarak tırnak kesilebilir. Tek başınıza bebeğin tırnaklarını kesmekte zorlanabilirsiniz. Detaylar yazımızın devamında...
Bebekler ve Evcil Hayvanlar Birlikte Güvenle Büyüyebilir mi?
10.01.2025
Bebekler ve evcil hayvanlar birlikte güvenle büyüyebilir. Bu noktada bilinmesi gereken önemli hususlar vardır. Detaylar yazımızın devamında...
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.