Diş Kaşıyıcı Ne Zamana Kadar Kullanılır?
25 Ocak 2023Diş Kaşıyıcı Ne Zamana Kadar Kullanılır?
6.Ay: Süt dişleri dışarı çıkabilmek için bebeklerin damaklarına sabırsızlıkla baskı yapmaya başlar. Bu basınç hissi ve eşlik eden o tatlı kaşıntıyla baş edebilmek ise bebekler için oldukça zorlu ve ciddi bir görevdir. Bebeğiniz elindeki teçhizatı seferber eder:
Salyalar salgılanır. Uyku düzeni bozulabilir. Bebeğin ateşi dalgalanmalar gösterebilir. Huysuzluk yapılır çünkü bu zorlu mücadele bebeğinizi yormuştur. Gözyaşı döküldü ise, yardım çağrısıdır.
Yardımcı kuvvet sizsiniz. Bebeğinizin elini güçlendirebilirsiniz. Ona doğru bir diş kaşıyıcı vermek bebeğinizi 1-0 öne geçirecektir. Bebeğinizin basınç ve kaşıntıya direkt müdahale şansı olacaktır. Böylece bebek rahatlar. Bir sabah bakmışsınız ki alt çenesinde bir dişi çıkmış size gülümseyerek selam ediyor. Zafer anı!
Nedir bu ciddi ve zorlu görevde dengeleri değiştiren diş kaşıyıcı? Diş kaşıyıcı ne zamana kadar kullanılır, temizliği nasıl yapılır? Siz yardımcı kuvvetler ve bebeğiniz için anlattık…
Diş Kaşıyıcı Nedir?
Diş kaşıyıcı ya da bebek dişlik, bebeklerin en çileli dönemlerinde yanlarında olan kötü gün dostudur. Süt dişi çıkarma döneminde damaklarını kaşımak isteyen bebeklere yardımcı olur. Bebek sağlığına ve ağıza götürmeye uygundur. Çoğunlukla bebeğinize zarar vermeyecek kadar yumuşak, damaklarını güzelce kaşıyabilecek kadar da sert bir malzemeden üretilirler.
Bebeğiniz için doğru kararları veriyorsunuz, Peki bebeğiniz için diş kaşıyıcı seçimini doğru yapıyor musunuz?
Diş Kaşıyıcı Nasıl Temizlenir?
Elinizdeki diş kaşıyıcının temizliği için sizi yönlendirecek en iyi rehber kullanma talimatlarıdır. Bununla birlikte bazı genel önerilerde bulunmak da mümkün:
- Silikon ve benzeri dişliklerin çoğu bulaşık makinesinde yıkamaya uygundur. Elde doğal sabunla yıkayarak da temizleyebilirsiniz.
- Kumaştan yapılmış bir dişlik kullanıyorsanız çamaşır makinesinde deterjansız ve yüksek ısıda yıkamak iş görecektir.
- Ahşap, bambu vb. doğal malzemelerden yapılmış bir dişliğiniz varsa bu dişlikleri temizlemek için sabun ve deterjan önerilmez. Çünkü bu malzemeler sabun ve deterjanı emebilir. Bunun yerine diş kaşıyıcıyı sulandırılmış elma sirkesinde birkaç dakika bekletip durulayabilirsiniz.
- Yine silikon ve türevlerinden üretilmiş dişliklerin bazıları suda kaynatmaya elverişlidir.
- Dişliğin malzemesine göre sterilizatör kullanmak da bir diğer seçenektir.
Diş Kaşıyıcı Ne Zamana Bırakılır?
Diş kaşıyıcılar bebeğinizin sıkıntıları geçene kadar kullanılabilir. Ancak maalesef, çoğu diş kaşıyıcının ömrü diş çıkarma döneminin tamamında kullanılabilecek kadar uzun değil.
Ambalajın üzerindeki kullanma talimatları dişliğin son kullanma tarihi konusunda güvenilebilecek ilk referanstır. Talimatların yanı sıra sizin takibiniz de elbette önemli. Dişliğin dokusunda yıpranma belirtileri görmeye başladığınızda dişlik bebeğiniz için artık yeterince sağlıklı değil demektir. Silikon ve benzeri hammaddeden üretilmiş bir dişlik kullanıyorsanız ve yıpranma başladıysa muhtemelen o dişlikle vedalaşma vakti gelmiştir. Ancak diş kaşıyıcı ahşap gibi doğal bir materyalden yapılmışsa dişliğe biraz bakım yapmak yeni gibi görünmesini sağlayabilir.